Padelcompetitie

 Padelcompetitie

Sinds 2022 is het op onze vereniging mogelijk om Padel te spelen. We willen jullie dan ook van harte uitnodigen om je in te schrijven voor de KNLTB voorjaarcompetitie Padel 2024.

Let op: de inschrijving sluit op 31-12-2022 2023. Lees dus snel door.

Hieronder zijn de belangrijkste richtlijnen voor het spelen van de KNLTB competitie Padel beschreven.

Uitgangspunten

Als vereniging willen wij benadrukken dat het deelnemen aan de KNLTB competitie bepaalde verplichtingen met zich mee brengt. Dit betekent voor de teams die zich namens onze vereniging inschrijven dat;

 • Alle (thuis)wedstrijden worden gespeeld op de geplande dag én tijd.
 • Niet compleet? Regel zelf invallers. Weet je nu al dat je een bepaald weekend als team niet beschikbaar bent, schrijf dan niet in. Het is maar 5 keer.
 • Verzoeken voor het verplaatsen door gastteams zullen kritisch worden bekeken.
 • Het is verplicht bardienst te draaien als competitie team. Dit kan niet worden afgekocht.

Speeldagen

Spelen op vrijdagavond 

Als vereniging hebben we de beschikking over 3 padelbanen. Dit geeft ons de mogelijkheid om maximaal 6 teams aan te melden op vrijdagavond. Wat betekent dit concreet:

 • Als zich méér dan 6 padelteams voor de vrijdagavond hebben ingeschreven, dan zal er via loting worden bepaald welke padelteams deel kunnen gaan nemen op vrijdagavond.
 • Mocht het tot een loting komen en een team wordt uitgeloot, dan zal in overleg de 2e keuze (op zaterdag of zondag of geen competitie) de speeldag (of niet) voor dat team worden.
 • Het is daarom verplicht om een 2e keuze op te geven, want heb je dat niet gedaan en mocht jouw team worden uitgeloot, dan betekent dit automatisch dat jouw team geen competitie zal kunnen spelen.

Spelen op zaterdag 

Als vereniging hebben we de beschikking over 3 padelbanen. Dit geeft ons de mogelijkheid om maximaal 12 teams aan te melden op zaterdag. Wat betekent dit concreet:

 • Als zich méér dan 12 padelteams voor de zaterdag hebben ingeschreven, dan zal er via loting worden bepaald welke padelteams deel kunnen gaan nemen op vrijdagavond.
 • Mocht het tot een loting komen en een team wordt uitgeloot, dan zal de 2e keuze (op vrijdag of zondag) de speeldag voor dat team worden.
 • Het is daarom verplicht om een 2e keuze op te geven, want heb je dat niet gedaan en mocht jouw team worden uitgeloot, dan betekent dit automatisch dat jouw team geen competitie zal kunnen spelen. 

Spelen op zondag 

Als vereniging hebben we de beschikking over 3 padelbanen. Als vereniging hebben we de beschikking over 3 padelbanen. Dit geeft ons de mogelijkheid om maximaal 12 teams aan te melden op zondag. Wat betekent dit concreet:

 • Als zich méér dan 12 padelteams voor de zondag hebben ingeschreven, dan zal er via loting worden bepaald welke padelteams deel kunnen gaan nemen op zondag.
 • Mocht het tot een loting komen en een team wordt uitgeloot, dan zal de 2e keuze (op zaterdag of zondag) de speeldag voor dat team worden.
 • Het is daarom verplicht om een 2e keuze op te geven, want heb je dat niet gedaan en mocht jouw team worden uitgeloot, dan betekent dit automatisch dat jouw team geen competitie zal kunnen spelen.

 

Competitiedagen PADEL 

 

 

Hierboven vinden jullie de speeldata voor de KNLTB voorjaarcompetitie Padel 2024. Het zijn 5 speeldagen in totaal. Houd ook rekening met eventuele inhaaldagen i.v.m. slecht weer. Voorwaarden inschrijving competitie:

 • Wij verzoeken jullie via de captain je als volledig padelteam met minimaal 4 spelers op te geven. Je inschrijving wordt alleen geaccepteerd als:
  • Vermeld de namen en KNLTB-lidnummers van alle spelers. (alleen captain hoeft het inschrijfformulier te mailen)
  • Geef aan op welke dag jullie willen spelen. (zie hierboven de voorwaarden)
  • Geef duidelijk aan wie de captain zal zijn.
  • Geef ook minimaal 1 reserve-captain op, zodat die ook als uitslagengedelegeerde op de website van de KNLTB toegevoegd kan worden.
 • Een competitiewedstrijd wordt altijd (verplicht!) gespeeld op de daarvoor geplande speeldag en dus moet je altijd met een volledig team met minimaal 4 spelers aantreden. Vakantie, feest, ziekte of blessures zijn geen geldige redenen om niet te spelen. Mocht je verhinderd zijn, dan dien je als team zelf een vervanger te regelen.
 • Inhaaldagen zijn alleen van toepassing als er niet gespeeld kan worden door slecht weer. Als hier sprake van is, dan moet bij de 1e keer ook altijd de 1e inhaaldag gebruikt worden om de wedstrijd af of over te spelen. Bij een volgende keer dus de 2e inhaaldag.
 • Weet je nu al dat je een bepaald weekend als team niet beschikbaar bent, schrijf dan niet in. Het is maar 5 keer. Ook naar verzoeken van gastteams zullen wij zeer kritisch kijken.
 • Advies is om dus met minimaal 6 spelers een team te vormen, zodat er elke competitiedag een volledig team kan worden opgesteld. 

Competitiebijdrage 

Voor deelname aan de KNLTB voorjaarscompetitie Padel 2024 moet elk padelteam een competitiebijdrage betalen van € 85,- per team. Deze dient vóór aanvang van de competitie te zijn voldaan. Nadere informatie hierover volgt nog bij de uitnodiging voor de captainsavond begin maart/april 2024.

Bardienst tijdens competitie 

Tijdens de KNLTB competitie Padel 2024 dient elk team verplicht 1x bardienst te draaien op een dag dat zij zelf geen competitie hoeven te spelen. Deze bardienst kan niet worden afgekocht. De indeling van de bardiensten zal eind augustus 2023 bekend worden gemaakt. Vragen hierover mogen gesteld worden aan [email protected]. Dus niet aan ons! ;-)

Verdere informatie over de competitie 

Via deze link kunnen jullie op de website van de KNLTB ook alle informatie over de KNLTB competitie Padel 2024 terugvinden.

Sluiting inschrijving 

Teams aanmelden is mogelijk tot 31-12-2023. Dit geeft ons genoeg tijd om alles zorgvuldig door te geven aan de KNLTB. Je kunt jouw team (als captain) of jezelf opgeven door het inschrijfformulier te mailen naar [email protected].

We zien jullie inschrijving met belangstelling EN dus vóór 31-12-2023 tegemoet! 

Met vriendelijke groeten namens de Padel Commissie van T.P.V. Vormer,

Frank, Robin, Bob en Bas