8/9 competitie

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met/tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen en wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!

Bij 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden, want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. 8&9 Tennis bestaat uit twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
  • Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen;
  • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselde koppels te spelen;
  • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
  • Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze twee dagen moet vast lukken!
  • 8&9 Tennis kan gespeeld worden tijdens de Voorjaarscompetitie of de Najaarscompetitie. De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen in september en oktober.
  • De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set. 


Kijk voor meer informatie op: https://www.knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/89-tennis/