Padel bij T.P.V. Vormer

Padel bij T.P.V. Vormer

Sinds januari 2022 liggen er drie padelbanen bij T.P.V. Vormer. 


Hoe werkt het?
Padel is de snelst groeiende, nieuwe sport in Nederland. Het is een sport voor jong en oud, is een mix tussen tennis en squash en wordt altijd met vier spelers gespeeld. 

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om te voorkomen dat de tegenstander(s) de bal terug kan slaan. Maar de bal blijft in het spel als deze eerst de grond raakt en daarna een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's. Tactiek speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien de bal steeds kan terugkeren.

Materiaal
Om te kunnen padellen, heb je een padelracket nodig. Dit racket ziet er anders uit dan een tennisracket, want een padelracket heeft geen snaren maar is gemaakt van kunstof. In het blad zitten een groot aantal gaten zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Wil je meer weten over padelrackets en waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een racket? Bekijk dan de padelracket tips van de KNTLB.

De spelregels
Ondanks dat padel lijkt op tennis en squash, zijn de regels toch net wat anders. Net zoals bij tennis, moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan gaat bij padel niet bovenhands maar onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Bekijk onderstaande video om meer te leren over de spelregels, scoreverloop en het spelverloop van padel.

Klik hier voor de video!